TFP / CD

I mån av behov gör jag TFP / CD för att förbättra min fotografering, testa ny fotoutrusning eller förnya min portfolj.

Villkor

  • Vi(Fotograf och modellen) kommer överens om vilken typ av bild ,känsla, accessoarer, kläder, rekvisita,  budskap, etc
  • Modellen får 5 redigerade bilder i högupplöst kvalitet JPG format (Vi kan komma överens om fler)
  • Modellen får den redigerade bilderna via internet eller CD/DVD inom 10 dagar.
  • vi skriver modellrelease https://sv.wikipedia.org/wiki/Modellrelease

Att tänka på inför en fotosession

  1. Vila
  2. Kläder

Efter fotosessionen

Jag går igenom bilderna och sedan visas för urval via en privat galleri. Jag skickar länken till hemsidan via telefon, mejl, etc. Sedan redigerar jag bilderna.

Tid för utskrift / CD
Från Wikipedia, den fria encyklopedin
https://en.wikipedia.org/wiki/Time_for_print

Tid för utskrift (eller handel för utskrift, test för utskrift, tid för bilder, TFP och ibland skriv ut för tid, TPF) är en term som många fotograferingssamhällen använder för att beskriva ett arrangemang mellan en modell och en fotograf där fotografen instämmer ge modellen ett överenskommet antal bilder av de bästa fotografierna från sessionen och en begränsad licens att använda dessa bilder i motsats till modellens tid. En variant av detta arrangemang är tid för CD eller handel för CD (TFCD). Med TFCD ger fotografen val av bilder på en CD istället för utskrifter. På samma sätt, med lättheten och bekvämligheten med digitala högupplösta bilder, har den generiska termen TF * utvecklats, där det inte nödvändigtvis hänvisar till en påtaglig CD eller tryckt bild eftersom samma accepterade regler gäller.

Det finns fördelar för båda parter i ett sådant arrangemang. Modellen kan bygga en portfölj av utskrifter för att visa till potentiella kunder med liten eller ingen kostnad, medan fotografen får en modell för ett visst projekt med lite om någon utbetalning av kontanter.